Kedves!

Elkötelezett embereket keresünk országszerte! Olyan embereket, akik szívesen segítenének megszervezni Magyarország eddigi leginnovatívabb politikai projektjét, a 2021-es előválasztást. Alig két hónapunk maradt a kezdésig, és eljött az idő, hogy tömeges aktivistatoborzásba kezdjünk. Tudjuk és hisszük, hogy sokan vagyunk, akik szeretnének aktívan tenni a közügyekért. Te köztünk vagy?

Igen!

(Link: http://ahang.hu/onkentes)

Miről is van szó?

Hat ellenzéki párt és a civil szervezetekből megalakult Civil Választási Bizottság előválasztásokat szervez országszerte annak érdekében, hogy minden választókerületben megtalálja azt az egy jelöltet és közös miniszterelnök-jelöltet, aki az egyesült ellenzéket fogja képviselni a 2022-es országgyűlési választások során. A sajtóból értesülhettél talán, hogy nem minden választókerületben várható kiélezett verseny a jelöltek között, azonban jelenlegi tudásunk szerint a körzetek mintegy kétharmadában valódi verseny lesz, illetve mindenki szavazhat majd az ellenzék politikai programját képviselő, s azt majd nagyban meghatározó miniszterelnök-jelöltre. (A sok kritika mellett ajánljuk figyelmedbe az alábbi cikket, amely kicsit talán árnyalja a képet: https://merce.hu/2021/06/11/elovalasztas-ujratoltve/). 

Az aHang számára ez az eseménysorozat bőven túlmutat majd a ‘22-es választásokon, soha ennyi ember nem dolgozott és tanult, fejlődött még együtt egy közös politikai projektben Magyarországon. Ha ezt profin meg tudjuk csinálni, annak egyelőre beláthatatlan pozitív következményei lehetnek a magyar demokrácia történetében, és ez a folyamat a civil szféra rég nem látott megerősödését hozhatja magával. Nem csinálnánk, ha nem látnánk benne óriási lehetőséget és fantáziát!

Ha velünk tartanál ebben a kalandban, töltsd ki az alábbi kérdőívünket, csak ezen keresztül tudjuk veled felvenni a kapcsolatot:

Jövök veletek!

(Link: http://ahang.hu/onkentes)

Talán tudod te is, hogy az aHang csapata sosem dolgozik egyedül. A legsikeresebb kampányainkhoz időről időre önkéntesek tucatjai, néha százai csatlakoztak az elmúlt 3 évben. Most azonban ezrekre van szükség. Meglátásunk szerint ez most egy kivételes lehetőség, hogy az életünket nagy mértékben befolyásoló közügyekbe, folyamatokba, döntésekbe beleszólhassunk. Ezért hoztuk létre 3 éve az aHangot is.

Mit lehet tudni eddig?

Jelenleg az előválasztás menetéről az tudható, hogy 2021. augusztus 23-án veszi kezdetét az ajánlásgyűjtési időszak, majd a szavazás első fordulójára szeptember 18-26. között, a miniszterelnök-jelölti 2. fordulóra október 4-10. között kerül sor.

Már az előkészítés során szükségünk lesz olyan elkötelezett emberekre országszerte, akik idejüket és energiájukat áldozzák az elkövetkező néhány hónapban arra, hogy széles körben megszólítsuk és tájékoztassuk a választópolgárokat a szavazás menetéről. Legfontosabb feladatunk, hogy pártfüggetlen, civil szavazóbiztosok és szavazatszámlálók részvételével biztosítsuk a választás tisztaságát, valamint segítsük az előregisztráció és a szavazás gördülékeny lebonyolítását mind a kitelepült sátrakban, mind az online térben. 

Segítek!

(Link: http://ahang.hu/onkentes)

Fontos tudnod, hogy az elmúlt hónapokban nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy a 2019-es budapesti főpolgármesteri előválasztást lebonyolító Civil Választási Bizottság (melynek tagjai többek között az aHang, a Számoljuk Együtt Mozgalom és a Nyomtass Te is!) és a hat ellenzéki párt delegáltjaiból megalakult Országos Előválasztási Bizottság között megállapodás szülessen az előválasztás lebonyolításának kereteiről. A közös munka hivatalosan is elindult, a bejelentésről itt olvashatsz:

https://444.hu/2021/05/20/az-ellenzeki-osszefogas-megalakitotta-az-orszagos-elovalasztasi-bizottsagot

Az elmúlt hetekben talán arról is értesülhettél, hogy Budapesten sikeresen lezajlott egy Fudan-konzultáció, amelynek keretében a budapesti lakosok véleményt nyilváníthattak a Diákváros helyére tervezett Fudan Egyetem megépítéséről. Az ütemtervünk szerint június volt az utolsó időpont arra, hogy az előválasztások során használt rendszereinket, folyamatainkat élesben is tesztelhessük. Elmondhatjuk, sikerült. A Fudan-szavazást az aHang által fejlesztett ELEVE Választási rendszerrel valósítottuk meg, melynek köszönhetően a konzultációban résztvevők 45%-a (kb.13.500 fő) online adta le szavazatát. A kampányról készült egy videóriport is, melyet itt tudsz megnézni:

https://444.hu/2021/06/11/mi-azt-szeretnenk-ha-ot-ev-mulva-mar-nem-mi-csinalnank-ilyet-hanem-a-magyar-allam

A Fudan-konzultációban résztvevő online szavazók magas aránya ismét megerősített minket abban, hogy az emberek megbíznak az aHang által fejlesztett online rendszerekben. Nagy igény mutatkozott arra, hogy 2021 Magyarországán legyen lehetőség a hitelesített módon történő véleménynyilvánításra az online térben is, amely megteremti a részvétel lehetőségét, akiknek valamilyen akadályozó körülmény (pl. egészségi állapot, szavazóhelyiség távolsága stb.) vagy a járványhelyzet miatt nem lenne lehetősége leadni személyesen a szavazatát. S természetesen az offline, személyes szavazást is ugyanolyan fontosnak tartjuk, az ezt támogató eszközeinket is teszteltük a konzultáció során.

A Civil Választási Bizottsággal egyetértésben úgy gondoljuk, hogy az előválasztás akkor lesz igazán sikeres, ha minél szélesebb társadalmi részvétellel valósul meg. 

Ha szívesen támogatnád önkéntes munkával ennek a közös célnak az elérését, akkor kérjük, hogy töltsd ki a kérdőívet a lenti piros gombra kattintva! A kérdések megválaszolásával segítesz nekünk képet kapni arról, hogy milyen típusú tevékenységekben vennél részt szívesen, milyen jellegű feladatokkal kereshetünk meg a jövőben.

Kitöltöm!

(Link: http://ahang.hu/onkentes)

Természetesen az előválasztásban való közreműködésünk mellett rengeteg különböző helyi és országos üggyel foglalkozunk ebben az évben is, melyekről hasonlóan az eddigiekhez, ezután is rendszeresen hírt adunk.

Nagyon köszönjük, hogy támogatod és követed a munkánkat!

Üdvözlettel,

az aHang előválasztási programjának csapata:


Ha bármi kérdésed van, válaszolj közvetlenül erre az email-re, vagy írj a [email protected] email címre.

Kövess minket a Facebookon, hogy a naprakész információk hozzád is eljuthassanak:

A levél küldője:
Magyarhang Nonprofit Kft.

Ezt az üzenetet [email protected] címre küldtük. Leiratkozni ide kattintva tudsz.