ELŐVÁLASZTÁS

2021-22

A budapesti főpolgármesteri előválasztást 2019-ben lebonyolító eszközrendszer továbbfejlesztésével országos szintű előválasztási programok lebonyolítását tűztük ki célul.

2021 az első magyar országos előválasztás éve lesz, amelyre az aHang közössége is nagy erőkkel készül. Óriási kihívás vár mindannyiunkra, hiszen egy ekkora volumenű, összehangolt eseményt csak együtt, a helyi civil közösségek aktív részvételével valósíthatunk meg.

Fontos, hogy jelen feliratkozás nem egyenlő a majdani szavazásban való részvétellel, azonban a legfrissebb, előválasztásokkal kapcsolatos hírekről nem a sajtóból, hanem hírleveleinkből tud minden érdeklődő első kézből értesülni.

Szeretnél értesülni az előválasztással kapcsolatos fejleményekről?

Hajrá!

Civil koordináció

- modern digitális platform -

hitelesség és biztonság

Az aHang platform kulcsszerepet játszott a 2019-es főpolgármesteri előválasztás előkészítésében és megvalósításában. Szervezetünk egyaránt elkötelezett a digitális részvétel fejlesztésében és az új típusú demokratikus döntéshozatali módszerek elterjesztésében. Az előválasztás intézménye mindkét szempontból úttörő lehetőséget jelent számunkra.

Ezért mondtunk igent 2019 tavaszán Karácsony Gergely és Puzsér Róbert stábjának felkérésére, és lettünk alakítói az előválasztási folyamatnak a koncepciók és szabályok kialakításától a fejlesztések és szervezési feladatok megvalósításán keresztül az online és offline lebonyolításig.

Amellett, hogy ez volt az ország első előválasztása, ez volt az első elektronikus szavazásra épülő választás is!

Ez a nagyszabású feladat csak partnerségben valósulhatott meg, a pártok és civil szervezetek technikai együttműködésének a Civil Választási Bizottság adott kereteket.

A független civil koordináció nyújt biztosítékokat az egyenlő feltételek kialakítására, a szabályok betartására ellenőrzésére, a bizalom, a részvétel és a támogatottság növelésére.

Mind az online, mind az offline szavazás hátterében az aHang által fejlesztett előválasztó szoftver állt, biztosítva az egyidejűséget, átláthatóságot, hitelesítési és adatbiztonsági feltételeket.

A választás lebonyolítását széleskörűen menedzselő szoftver 2019 óta folyamatos fejlesztés alatt áll, mára gyors és egyszerű online szavazást tesz lehetővé, továbbfejlődtek hitelesítési és biztonsági funkciói, új elemekkel és részvételi lehetőségekkel növeli a választói élményt.

Az Előválasztó 2.0 képes akár mind a 106 választókörzet előválasztásának támogatására!