Jelentkezem az előválasztás önkéntesének!

ELŐVÁLASZTÁS

2021.

A budapesti főpolgármesteri előválasztást 2019-ben lebonyolító eszközrendszer továbbfejlesztésével országos szintű előválasztási programok lebonyolítását tűztük ki célul.

2021 az első magyar országos előválasztás éve lesz, melynek megvalósításában az aHang közösség ismét kulcsszerepet játszik. Állandó résztvevői vagyunk az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) üléseinek, részt vállalunk az Országos Előválasztási Iroda (OEVI) munkájában, továbbá alapító tagjai vagyunk a Civil Választási Bizottságnak (bővebben) is.

Civil koordináció

- modern digitális platform -

hitelesség és biztonság

Az aHang platform kulcsszerepet játszott a 2019-es főpolgármesteri előválasztás előkészítésében és megvalósításában. Szervezetünk egyaránt elkötelezett a digitális részvétel fejlesztésében és az új típusú demokratikus döntéshozatali módszerek elterjesztésében. Az előválasztás intézménye mindkét szempontból úttörő lehetőséget jelent számunkra.

2019 óta folyamatosan fejlesztjük a szavazást segítő digitális eszközeinket (a rendszer legutóbbi főpróbájáról itt olvashatsz), amelyek a szavazási aktus mellett támogatják a szavazósátrak működtetését, az önkéntesek beosztását és menedzselését, továbbá a szavazatok feldolgozását és ellenőrzését is (bővebben).

Mind az online, mind a sártakban leadott szavazatok az aHang ellenőrzött, hiteles, biztonságos rendszerein futnak keresztül.

A szavazást támogató online eszközök mellett szervezetünk számos további módon is támogatja az előválasztás lebonyolítását.

Fontos megjegyezni, hogy az előválasztások szervezésében való részvétellel az aHang nem az ellenzéki pártokat segíti, hanem a szavazópolgárokat és a magyarországi demokratikus folyamatok megerősödését (bővebben). Ennek érdekében:

30 megyei koordinátort alkalmazunk az előválasztási időszakban, akik nagyságrendileg 2-3000 önkéntest toboroznak, képeznek, koordinálnak a folyamat szabályos és zökkenőmentes lebonyolításához;

a CVB-vel partnerségben civil reklámkampánnyal, hirdetésekkel, széleskörű kommunikációval és marketing eszközökkel maximalizáljuk a részvételt;

támogatjuk a civil ügyek megjelenítését a kampányban, lakossági fórumok, jelölti viták szervezését, minden eszközünkkel fokozzuk az előválasztás nyilvánosságát.

További információ feladatainkról és költségeinkről

Az aHang (Magyarhang Nonprofit Kft.) az előválasztások civil szervezését és ellenőrzését közösségi adománygyűjtésekből tervezi finanszírozni. A tervezett tevékenységek megvalósításához nagyjából 50 millió forintra van szükségünk (bővebben). Kérjük, amennyiben teheted, járulj hozzá az előválasztás sikeres megvalósításához.