RÓLUNK

Ha egy jelre vártál, itt aHang!

Fontos közügyekben fellépni és új utakat, eszközöket biztosítani a változás eléréséhez. Megszólítani mindenkit - online, az éterben vagy az utcán.

Elképzeltünk egy közösséget, amelynek értékrendjét helyben kialakuló együttműködések határozzák meg, de eredményei túlmutatnak a lakóhelyünk és az országunk határain is - ezért indítottuk aHang társadalmi vállalkozást 2017-ben. A problémák helyett a konkrét ügyekre és a megoldásokra figyelünk, azok hírét terjesztjük. Feltérképezzük, hogy milyen területeken van szükség közös lépésekre a változásért és új, digitális kommunikációs eszközök használatával segítjük a demokratikus tér növelését.

A csapat


Szociális munkásként, közösségszervezőként 10 éve azon dolgozom, hogy a szerencsésebb helyzetben lévő emberek felismerjék, hogy a kevésbé szerencséseknek milyen akadályokkal kell megküzdeniük. Mert ha adottak a feltételek, akkor nem a szerencsén múlik. Ez tény. Az aHangban azon dolgozom, hogy embereket, közösségeket tegyek képessé saját problémáik megfogalmazására, fölhangosítására.
Gergő, peacemaker


10 éve olyan műhelyekben dolgozom kulturális menedzserként és aktivtistaként, ahol társadalmi programokkal és közügyekkel foglalkoztunk és célunk a demokratikus, részvételiségre épülő társadalom építése volt. Ebben a csapatban kampányokat szervezek és mindenki tudja, hogy bármikor bedobhat egy új hangot, mert az segít előrevinni az ügyeket.
Dóra, smooth operator →LinkedIn


Fejlesztő-designerként azon munkálkodom, hogy folyamatosan fölülmúljam az aktuális várakozásaimat. Sok kérdésben szinte teljes a némaság Magyarországon és remélem, hogy csak az on- és offline felületek hiánya miatt nem hallani az emberek hangját. Azt várom, hogy aHang segítségével ez változik és egyre többen szólalnak meg.
Laci, ␣


Lassan 20 éve dolgozom a helyi és országos demokratikus intézményrendszerek fejlesztésén. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi társadalmi válságra az egyik fő gyógyszer a döntéshozók és az érintettek közötti érdemi kommunikáció fejlesztése – ezért dolgozom aHangnak!
Csaba, MC →LinkedIn


Fejlesztőként aHang csapatában olyan közösségi kommunikációs eszközök fejlesztésével foglalkozom, amelyek segítségével az állampolgárok hallathatják aHangjukat, szerezhetnek támogatókat ügyünkek, és együtt elérhetik a kitűzött célt.
Enzo, consigliere →LinkedIn


Amióta az eszemet tudom civil társadalmi és emberi jogi témákban tevékenykedtem, illetve bloggerként a közösségi média terén is szereztem tapasztalatokat – ezeket hasznosítva dolgozom most azért, hogy aHang minél távolabbra hallatsszon az interneten.
Tamasito, szociálmediátor→LinkedIn


1997 óta közösségi és civil kezdeményezésekkel, aktivizmussal, hálózatokkal és mozgalmakkal foglalkozom, az elmúlt 10 évben pedig a közösségszervezés módszerének hazai elterjesztésén dolgozunk. aHang megszólaltatásában is ez érdekel legjobban – hogyan tudunk minél többen és minél szervezettebben fellépni közös ügyeinkben.
Máté, guv'nor →LinkedIn

Az aHang munkáját egy 13 fős tanácsadó testület segíti. A testület tagjai a legkülönbözőbb területek ismert szakemberei, így szerteágazó támogatást tudnak biztosítani kezdeményezésünkhöz.

Alaphangunk

A tagságunknak fontos közügyekben lépünk fel, utakat és eszközöket keresünk az érdekérvényesíthez. Mindenki hangját halljuk, de függetlenek vagyunk. Nem köteleződünk el pártok és politikusok vagy pártprogramok mellett.

Értéknek tartjuk a különbözőséget, a szemünkben mindenki egyenlő és joga van a részvételhez. Az országban tapasztalt megosztottsággal szemben, a különböző esélyekkel indulók közötti összhangra törekszünk.

A szűkebb környezetünkön és a határainkon túlmutató nagyobb közösségek tagjaiként felelősséget vállalunk a jövőnket meghatározó ügyekben, a különböző csoportok és szakmai területek közötti együttműködésekben látjuk a fejlődés irányát. Az oldalon új, átfogó témák szerint soroljuk be a kampányainkat:

  • oktatás helyett #esélyekkel foglalkozunk,

  • az egészségügy témáját az #ellátásokhoz soroljuk,

  • #részvételként mutatjuk be érdekérvényesítés, vagy a kultúra és művészetek területéhez tartozó kampányokat,

  • az infrastruktúrát #szolgáltatásokra bővítjük

  • a környezetvédelem helyett a tágabb #erőforrások fogalmát használjuk,

  • az #igazságosság területéhez tartoznak többek között a szabadságjogok.

 

Kapcsolódjunk!