BEMUTATKOZÁS

Az aHang egy szócső a kezetekben, amivel kiállhattok a számotokra legfontosabb ügyekért!

Eszközöket adunk a társadalom mozgósítására, petíciókkal, akciókkal, kampányokkal segítjük az összeHangolt cselekvést.

Az aHang 600 ezres táborának kiemelten fontos

  • a szolidaritás,
  • a kirekesztés felszámolása,
  • a szabad és független intézményrendszer,
  • a közösségi és politikai részvétel,
  • a társadalmi és környezeti igazságosság.

Kampányaink, projektjeink felelősei


Szociális munkásként, közösségszervezőként 10 éve azon dolgozom, hogy a szerencsésebb helyzetben lévő emberek felismerjék, hogy a kevésbé szerencséseknek milyen akadályokkal kell megküzdeniük. Mert ha adottak a feltételek, akkor nem a szerencsén múlik. Ez tény. Az aHangban azon dolgozom, hogy embereket, közösségeket tegyek képessé saját problémáik megfogalmazására, fölhangosítására.
Gergő, peacemaker


1997 óta közösségi és civil kezdeményezésekkel, aktivizmussal, hálózatokkal és mozgalmakkal foglalkozom, az elmúlt 10 évben pedig a közösségszervezés módszerének hazai elterjesztésén dolgozunk. aHang megszólaltatásában is ez érdekel legjobban – hogyan tudunk minél többen és minél szervezettebben fellépni közös ügyeinkben.
Máté, guv'nor →LinkedIn


Lassan 20 éve dolgozom a helyi és országos demokratikus intézményrendszerek fejlesztésén. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi társadalmi válságra az egyik fő gyógyszer a döntéshozók és az érintettek közötti érdemi kommunikáció fejlesztése – ezért dolgozom aHangnak!
Csaba, MC →LinkedIn


Bölcsészet- és társadalomtudományokat tanultam, dolgoztam újságíróként és marketingesként is. Számomra a legfontosabb a társadalmi (és szűkebben a nemek közti) egyenlőség. Azért dolgozom az aHangnál, mert ezeket a célokat a szolidaritás, a kommunikáció és emberek képessé tétele révén látom megvalósíthatónak.
Enikő


Amióta az eszemet tudom civil társadalmi és emberi jogi témákban tevékenykedtem, illetve bloggerként a közösségi média terén is szereztem tapasztalatokat – ezeket hasznosítva dolgozom most azért, hogy aHang minél távolabbra hallatsszon az interneten.
Tamasito, szociálmediátor→LinkedIn


Kreatív fejlesztőként azon munkálkodom, hogy folyamatosan fölülmúljam az aktuális várakozásaimat. Számos kérdésben szinte teljes a némaság. Remélem, hogy ez változik.
Laci


Fejlesztőként aHang csapatában olyan közösségi kommunikációs eszközök fejlesztésével foglalkozom, amelyek segítségével az állampolgárok hallathatják aHangjukat, szerezhetnek támogatókat ügyüknek, és együtt elérhetik a kitűzött célt.
Enzo, consigliere →LinkedIn


2012 óta dolgozom a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportok érdekképviseletén szociális munkásként, adományszervezőként és projekt koordinátorként itthon és külföldön. Az aHang kommunikációs csapatában azzal foglalkozom, hogy mindenki számára elérhető eszközöket hozzunk létre, amellyel képesek lesznek változást elérni a saját környezetükben és országosan.
Áron


Politológusként megtanultam, hogy - bár a politika az elitek játszóterének tűnhet, - valójában sokkal nagyobb erő van az emberek kezében, mint azt gondolnák. Azért csatlakoztam az aHang csapatához, hogy ezt az erőt minél több helyi és országos közösséghez eljuttathassuk. Ehhez pedig itt minden tudás és eszköz rendelkezésre áll.
Viktor

Az aHang platform 2018 februárjában indult, majd az év második felében született meg testvéroldala a „SzabadaHang”, ahol bárki önállóan is indíthat petíciókat és kampányokat.

Az elmúlt években csapatunk és tagságunk a legforróbb hazai témákban jelent meg, helyi és országos ügyekben is rengeteg változást értünk el. Mára a hazai internetezők közel 5 százaléka csatlakozott hozzánk és lett aktív alakítója a magyar közéletnek.

Milyen változásokat sikerült közösen elérnünk?

A partnereinkkel, a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesülettel és a Cseve csoporttal folytatott hosszú küzdelem után a sérült gyermekek nevelése után járó ápolási díj megduplázása volt az első közösen elért országos szakpolitikai változás. Nagy ugrást jelentett szervezetünk életében az első hazai (Főpolgármester-jelölti) előválasztás lebonyolítása is 2019-ben, ami egyben – világviszonylatban is egyedülálló módon – az első hazai online szavazási lehetőséget biztosító választás volt.

Pillanatképek az aHang és a SzabadaHang platformon keresztül elért sikerekről:

Az aHang munkáját egy tanácsadó testület segíti. A testület tagjai a legkülönbözőbb területek ismert szakemberei, így szerteágazó támogatást tudnak biztosítani kezdeményezésünkhöz.