Írd le minél pontosabban, hogy téged hogyan érint a tervezett státusztörvény, milyen gondolataid, érzéseid vannak erről, hogy az érintettek álláspontját bemutatva még hatékonyabban és erősebben léphessünk fel a törvény ellen! Az aHang oldalán már több mint 4000 közoktatásban dolgozó nyilatkozott arról, hogy a státusztörvény bevezetése esetén megszüntetnék a jelenlegi munkaviszonyukat.

Milyen formában oszthatjuk meg a válaszaidat?*
Korod:*

Szeretnék értesítést kapni erről a kampányról és az aHang egyéb ügyeiről!

Személyes adataidat biztonságosan kezeljük és nem adjuk át harmadik félnek. A gomb megnyomásával felhatalmazod az aHangot, hogy az általad megadott személyes adatokat kezelje. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat.

{{thxtext}}

Tájékozódj-mérlegelj-dönts!

Ha megszavazzák a törvényt, és ilyen körülmények között nem akarod vállalni, hogy 2023. június 1-től a státusztörvény hatálya alatt foglalkoztassanak tovább, az új kinevezés közlésétől számítva 5 munkanapod lesz arra, hogy írásban jelezd a munkáltatónak, hogy kéred a jogviszonyod felmentéssel történő megszüntetését.

MUTASSUK MEG EGYÜTT, HOGY NEM FOGADJUK EL AZ ÚJ STÁTUSZTÖRVÉNYT
ÉS AKADÁLYOZZUK MEG, HOGY HATÁLYBA LÉPJEN!

A magyar oktatás akkor válhat jobbá, ha szakmailag és anyagilag is megbecsült pedagógusok dolgoznak az intézményben, akik a legjobb meggyőződésük szerint, szabadon és biztonságban taníthatnak, nevelhetnek, oktathatnak.

Scroll to top