Az aHang oldalán közel 5000 közoktatásban dolgozó nyilatkozott arról, hogy a státusztörvény bevezetése esetén megszüntetnék a jelenlegi munkaviszonyukat.
A kérdőív célja megmutatni azokat a pedagógusokat, akik a státusztörvény hatálybalépésével egyidőben elhagyják az állami oktatást, vagy a pedagógiai pályát.

Tájékozódj-mérlegelj-dönts!

Ha megszavazzák a törvényt, és ilyen körülmények között nem akarod vállalni, hogy 2023. június 1-től a státusztörvény hatálya alatt foglalkoztassanak tovább, az új kinevezés közlésétől számítva 5 munkanapod lesz arra, hogy írásban jelezd a munkáltatónak, hogy kéred a jogviszonyod felmentéssel történő megszüntetését.

MUTASSUK MEG EGYÜTT, HOGY NEM FOGADJUK EL AZ ÚJ STÁTUSZTÖRVÉNYT
ÉS AKADÁLYOZZUK MEG, HOGY HATÁLYBA LÉPJEN!

A magyar oktatás akkor válhat jobbá, ha szakmailag és anyagilag is megbecsült pedagógusok dolgoznak az intézményben, akik a legjobb meggyőződésük szerint, szabadon és biztonságban taníthatnak, nevelhetnek, oktathatnak.

Kérjük, add meg az intézményre vonatkozó adatokat, ahol pedagógusként vagy nevelést, oktatást közvetlenül segítőként vagy foglalkoztatva!


Milyen formában oszthatjuk meg nyilvánosan a válaszaidat?*
Korod:*

Szeretnék értesítést kapni erről a kampányról és az aHang egyéb ügyeiről!

Személyes adataidat biztonságosan kezeljük és nem adjuk át harmadik félnek. A gomb megnyomásával felhatalmazod az aHangot, hogy az általad megadott személyes adatokat kezelje. További információ: Adatvédelmi Nyilatkozat.

{{thxtext}}

Scroll to top