Állami fenntartású maradt két iskola is!

A Gábor Dénes Egyetem 2024 szeptemberétől át szerette volna venni a Budapest, XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium fenntartását, ennek következtében az iskola fizetőssé vált volna.

Az iskola fontos része a kerület életének, épületegyüttesén az elmúlt években egymilliárd forint értékű felújítást és bővítést végzett a kerületi önkormányzat és tankerület – ez a vagyon egy magánintézményt szolgált volna a jövőben.

A szülők összefogásának és az Élhető Hegyvidékért Egyesület által indított petíciónak köszönhetően a Gábor Dénes Egyetem kihátrált, így az iskola továbbra is állami fenntartású maradt. Megakadályoztuk, hogy a körzetes gyermekeknek 2025-től máshova kelljen járniuk, és nem engedtük, hogy a fenntartó és az egyetem egy ilyen átalakítást végezzen el az utolsó pillanatban bejelentve, a szülőket, diákokat, a kerület polgárait a döntésbe csak látszólagosan bevonva.

Hasonló sikert értünk el a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziummal kapcsolatban is, amire a Milton Friedman Egyetem akarta rátenni a kezét.

Az ország 4. legjobb gimnáziumának megvédéséért indított petíciót több mint 6000-en írták alá mindössze néhány nap leforgása alatt. Ezzel meggyőztük az egyetemet arról, hogy elálljanak a szándékuktól!

Ezek a sikerek nem jöhettek volna létre az aktív, felelős emberek kiállása nélkül, és kellettünk hozzájuk mi, az aHang is: az eszközeink, ismertségünk, elérésünk, és már hat éve meghatározó tevékenységünk is.

Kép forrása: 24.hu

aHang

Bejegyzések általa: aHang
Fontos közügyekben fellépni és új utakat, eszközöket biztosítani a változás eléréséhez. Megszólítani mindenkit - online, az éterben vagy az utcán.
Scroll to top