Áttörés a debreceni akkugyár ügyében!

Horváth Nándor László, a debreceni aPont egyik alapító tagja tavaly megtámadta a CATL katasztrófavédelmi engedélyét, mert úgy érezte, sérültek a jogai azzal, hogy nem fűzhetett véleményt, értelmezést a CATL megállapításaihoz az eljárás során, és a tárgyalás tartását sem engedélyezte a bíróság. A Debreceni Törvényszék elutasította a keresetet, de mi nem hagytuk magunkat, és Debrecen jövőjéért, a segítségeteknek köszönhetően folytattuk a küzdelmet a fellebezéssel, aminek eredményeképpen a Kúria megsemmisítette a gyár katasztrófavédelmi engedélyét.

Mindenképpen időt nyertünk, mert bár a kúriai döntés még nem jelenti azt, hogy nem jön Debrecenbe az akkumulátorgyár, de az biztos, hogy kitartással, összefogással, ha az ember minden követ megmozgat, eredményt lehet elérni. Az ítéletnek köszönhetően már biztosan nem marad nyom nélkül a Debreceniek az akkumulátorgyárak ellen közösségének a tevékenysége.

Kép forrása: debreceninap.hu

aHang

Bejegyzések általa: aHang
Fontos közügyekben fellépni és új utakat, eszközöket biztosítani a változás eléréséhez. Megszólítani mindenkit - online, az éterben vagy az utcán.
Scroll to top