Jelentkezem az előválasztás önkéntesének!

Mire költünk?

Mire költi az aHang a 2021-es előválasztások civil lebonyolításához kapott támogatásokat?

Az aHang (Magyarhang Nonprofit Kft.) az előválasztások civil szervezését és ellenőrzését közösségi adománygyűjtésekből tervezi finanszírozni.

Az előválasztások szervezésében való részvétellel az aHang nem az ellenzéki pártokat segíti, hanem a szavazópolgárokat és a magyarországi demokratikus folyamatok megerősödését

Új, modern demokratikus eszközöket biztosítunk, amelyekkel bárki közvetlen hatással lehet a képviseleti és döntéshozatali folyamatokra;

Hiteles, ellenőrizhető és biztonságos rendszert dolgozunk ki az előválasztások lebonyolítására, az online és offline megvalósításban is kiemelt szerepet kap a civil ellenőrzés;

Minden lehetőséget megragadunk, hogy segítsük és növeljük a részvételt, hogy minél többen éljenek szavazati lehetőségükkel;

Olyan témákat hozunk fel az előválasztások során, amelyek kiemelten fontosak az aHang 400 ezres közösségének, különböző témákkal foglalkozó civil szervezeteknek és általában a szavazópolgároknak.

E célok mentén közel másfél éve készülünk az országos előválasztás-sorozat megszervezésére és lebonyolítására, az adományok túlnyomó többségét a következő átfogó feladatokra fordítjuk:

Szoftverfejlesztés (biztonságos szavazási rendszer, illetve önkéntes menedzsment rendszerek fejlesztése, tesztelése).

Éles szavazási projektek megvalósítása (pl. a Fudan Egyetem vagy Diákváros konzultáció).

Mozgósítás – civil reklámkampány, médiaszereplések, hirdetések, események (főként augusztus második felétől).

Marketing – szóró- és reklámanyagok, gerilla marketing eszközök.

Civil koordinátori hálózat - a civil ellenőrzés, önkéntes segítők országos megszervezésére és koordinálására néhány hónapra országos és megyei koordinátorokat alkalmazunk.

Szakértői díjak – szoftverfejlesztők, szervezők, grafikusok, GDPR szakemberek, jogászok stb. díjai.

Eszközbeszerzések – a teszteléshez és előkészítéshez nélkülözhetetlen eszközök beszerzése (elsősorban tabletek, power bankok, laptopok).

Egyéb – bérlés/bérlet díjak, nyomdai munkák, irodai eszközök, szoftverek és informatikai erőforrások/platformok díjai stb.

A kialakított rendszerek, megszerzett tapasztalatok, megvásárolt eszközök elősegítik jövőbeli szavazási/választási, közösségi döntéshozatali projektek megszervezését is akár az aHangnak, akár más civil szervezeteknek.

Az Előválasztásra célzottan beérkező adományokat önálló alszámlán különítjük el, a projekt lezárása után a végleges költéseink mértékéről a fenti bontásban beszámolunk.

Amennyiben támogatnád szerepvállalásunkat, azt itt teheted meg:

ADOMÁNYOZÁS