Kiállunk az Átlátszó és a Transparency International Magyarország mellett

A Szuverenitásvédelmi Hivatal eljárást indított a Transparency International Magyarországgal és az Átlátszóval szemben. Nem kétséges, hogy ez csak az első lépcső a civilek és a sajtó képviselőinek vegzálásában, munkájuk ellehetetlenítésében.

Az az ország, ahol az emberek nem képviselhetik a saját érdekeiket, az nem demokrácia. Ahol a civil szervezetek nem működhetnek szabadon, ott nem érvényesülnek legalapvetőbb jogaink. Ahol az állampolgárokat külföldi érdekek kiszolgálásával vádolják meg, ha elmondják a közügyekről a véleményüket, ott nincs szabadság.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február 1-jén lépett működésbe, és példátlanul széles jogköröket kapott fékek és ellensúlyok nélkül. Már az induláskor számítani lehetett arra, hogy ennek az intézménynek semmi más feladata nem lesz, mint hogy célkeresztbe vegye azokat a társadalmi, civil szereplőket, akik a demokráciáért, az átláthatóságért és a jogállamiságért dolgoznak. 

Az aHang szolidaritást vállal a két szervezettel, és kiáll mind az Átlátszó, mind a Transparency International Magyarország mellett! Munkájuk nélkülözhetetlen és rendkívül fontos. 

Az aHang oldalán indított petíciót a Civilizáció koalíció a szuverenitásvédelmi törvény ellen tiltakozva, amelyhez száznál is több szervezet és több mint 15 ezer ember csatalkozott már. A petíció elérhető ide kattintva.

aHang

Bejegyzések általa: aHang
Fontos közügyekben fellépni és új utakat, eszközöket biztosítani a változás eléréséhez. Megszólítani mindenkit - online, az éterben vagy az utcán.
Scroll to top