Megmarad a napelemek éves szaldója!

Sikerült! Az Energiaügyi Minisztérium bejelentése alapján a telepítéstől számított 10 éven át megmarad az éves szaldó elszámolás a már működő napelemes rendszerekre és a 2023. szeptember 7. éjfélig leadott igénylésekre.

Több százezer magyar család annak tudatában ruházott be napelemes rendszerbe és kapcsolódó elektromos fűtési megoldásokba, hogy az éves szaldó elszámolás 10 évig garantált a háztartási méretű kiserőmű (hmke) üzembe helyezésétől számítva. Ezeknek a családoknak a rezsije jelentős mértékben nőtt volna az éves szaldó kivezetésével.

Több mint 20 ezer aláírót ért el a petíció, amely a változtatás ellen tiltakozott, és a felhívásunkra több százan írtak Lantos Csabának, illetve az Energiaügyi Minisztériumnak, hogy ne változtassanak a jogszabályon.

Ezzel sikert értünk el: a szeptember 7. előtt üzembe helyezett hmke rendszerek esetében megmarad 10 évig az éves szaldó elszámolás.

aHang

Bejegyzések általa: aHang
Fontos közügyekben fellépni és új utakat, eszközöket biztosítani a változás eléréséhez. Megszólítani mindenkit - online, az éterben vagy az utcán.
Scroll to top