Még egy falat - azonnali segítségnyújtás 12 településen

A koronavírus járvány alig pár hete érkezett meg Magyarországra, de máris elképesztő pusztítást végzett. Itt nemcsak a tényleges halottak és súlyos állapotban lévő betegek folyamatosan emelkedő számára gondolunk, hanem azokra a százezrekre, akiknek a járvány járulékos hatásainak következtében szinte megsemmisült az egzisztenciája. Közülük is leginkább azokra az ezrekre, akiknek a járvány azonnali nélkülözést hozott.

A mélyszegénységben élő emberek elsők között vesztették el a napi túlélést jelentő alkalmi munkáikat. Míg mi lisztet és olajat táraztunk be otthon a járvány indulásakor, ők akkor használták fel ezekből az utolsó adagokat, mára pedig végleg kiürült a kamra. A telepi kisboltok bezártak vagy duplára emelték az áraikat. A telefonokon nem maradt egység, elfogyott a hypo, egy fillér sincs az egészséget biztosító vitaminra, gyümölcsre. Ilyen állapotban találja a szegény településeken élőket a járvány. Emberek, köztük kisgyerekek ezrei vár éhezés most Magyarországon. Számukra semmilyen kormányzati mentőcsomag nem készült, nekünk kell azonnal cselekednünk, hogy megelőzzük a tragédiát.

Ezért az aHang, a Civil Kollégium Alapítvány és az Esély Labor Egyesület közös gyűjtést szervezett, hogy azonnali segítséget kapjon 12 település legalább 500 mélyszegénységben élő családja. Olyan helyszíneket választottunk, ahova a szervezetekkel szakmai kapcsolatban álló helyi közösségszervezők révén biztonsággal el tudjuk juttatni az adományokat. Ők garantálják azt is, hogy valóban a leginkább rászorultak részesüljenek a segítségből.

Hosszú távon nem tudjuk élelmezni a legszegényebb családokat - belátjuk. Éppen ezért azon is dolgozunk, hogy a döntéshozók - akár ennek a kampány a hatására is - belássák: azonnali, célzott támogatásra van szüksége tömegeknek! Addig is azonban, amíg megoldás születik az ellátásukkal kapcsolatban, azonnali segítségre van szükségük, amit mi, közösen tudunk megadni nekik.

Kérjük, járulj hozzá egy vagy több család túléléséhez!

Az aHang, a Civil Kollégium Alapítvány és az Esély Labor Egyesület olyan közösségszervezőkön keresztül jutattja el adományait, akik maguk is helyben élnek, dolgoznak, ismerik a leginkább nélkülöző családokat. A támogatókat külön levélben értesítjük az adományok célba érkezéséről. Ha segítesz:

  • 1000 forintból tisztítószereket juttathatsz egy családnak

  • 5000 forintból egy nagyobb család egy hétre elegendő tartós élelmiszeréről gondoskodhatsz

  • 30000 forintból egy nagyobb család egy hónapra elegendő tartós élelmiszeréről gondoskodhatsz

Ments meg egy családot most!

SEGÍTEK!

Frissítés:

Az expodom.hu kerti sátrakat forgalmazó webáruház adománygyűjtésünket száz egyszer használatos maszkkal támogatja. A maszkokat közösségszervezők, a Civil Kollégium Alapítvány és az Esély Labor Egyesület munkatársai kapják meg, akik a fundraising kampányunkban összegyűlt adományokat fogják eljuttatni az érintetteknek. Köszönjük az EXPODOM felajánlását!